Danas se obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom. Ovaj dan se obilježava 21.3. jer simbolizira tri reprodukcije 21. hromosoma što je glavno genetsko obilježje osoba s ovim sindromom.

Studenti Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije na simboličan način su obilježili današnji dan. Naime, studenti su obukli različite čarapice i na taj način pružili podršku osobama s Down sindromom. 

Poruka, koju su uputila djeca sa Down sindromom glasi: „Moje lice je možda drugačije, ali moji osjećaji su isti. Mi smo djeca koja mogu da rade mnoge stvari. Možemo vas zagrliti, trčati sa vama, pričati sa vama i reći da vas volimo. Idemo u školu kao i ostala djeca. Naučili smo čitati i pisati, možemo i tebi napisati nešto ako nekada budemo daleko od kuće, jer možemo i putovati. Pomoći ćemo ocu popraviti bicikl, a možemo i zaraditi novac i njime te  odvesti na večeru. Ili ćemo iznajmiti stan i otići živjeti samostalno. Ponekad će biti teško, jako teško, gotovo nemoguće, ali zar nije tako svima?“