Profesori Edukacijskog fakulteta

Menadžment Edukacijskog fakulteta dugoročan uspjeh i vrijednost institucije temelji na vlastitom ljudskom potencijalu čija su se znanja, iskustva, vještine i sposobnosti ispostavila kao jednan od ključnih faktora nastavno-naučne i poslovne uspješnosti.

Od osnivanja i utemeljenja Edukacijskog fakulteta menadžment se vodio time da nastavni proces i naučnoistraživački rad provode samo najbolji i najpriznatiji domaći i međunarodni stručnjaci u naučnim područjima i naučnim granama artikuliranim na fakultetu. Pritom, a što je jako važno, menadžment je nastojao da uposli one mlade naučnike koji su još kao studenti ostvarili zapažene rezultate u nauci, sportu, umjetnosti i drugim društvenim djelatnostima.

Nastavni proces na Edukacijskom fakultetu provode eminentni bosasnkohercegovački i međunarodni stručnjaci iz područja društvenih, humanističkih i prirodnih nauka i naučnih područja kineziologija, pedagogija, psihologija, odgoj, menadžment, sigurnost, jezik, književnost, matematika te informatika.