Aktivnost ”Moja Univerzitetska biblioteka” je projekat studenata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije koji je trajao od 20-25.3. za vrijeme Dana općine Travnik 2017.

Cilj ovog projekta bio je otvaranje Univerzitetske biblioteke Travnik (Biblioteke Edukacijskog fakulteta i Biblioteke Fakulteta za tehničke studije) prema vanjskim korisnicima – učenicima srednjih škola s područja općine Travnik. Također, cilj je bio da učenici srednjih škola sa područja općine u vrijeme obilježavanja Dana općine Travnik dobiju besplatno članstvo u Univerzitetskoj biblioteci Travnik, a što bi se na širem planu aktualiziralo pitanje društvene misije Univerzitetske biblioteke u prostoru njenog djelovanja. Kroz ovakvo nešto aktualiziralo bi se i pitanje misije Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije, a naročito u širem smislu propagiranja misije fakulteta kod potencijalnih studenata.

Projekat se završio uspješno, o čemu govori i podatak da se 50 učenika upisalo u Univerzitetsku biblioteku iz različitih srednjih škola – Elči Ibrahim-pašine medrese, Mješovite srednje tehničke škole Travnik, Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik, Medicinske škole Travnik i Mješovite srednje škole Travnik.