Panel diskusija na temu “Poslodavac-student“

Panel diskusija je projektna aktivnost Asocijacije studenata Fakulteta za tehničke studije i Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku koja se realizovala u okviru obilježavanja Dana općine Travnik 2018.

U razgovoru sa učesnicima panela Fikretom Arifović,

direktoricom Dječijeg obdaništa Travnik, doc. dr. Amrom Tuzović, menadžericom za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja Univerziteta u Travniku, doc. dr. Nevzudinom Buzađijom, direktorom Mješovite srednje tehničke škole Travnik, prof. dr. Daliborom Misiračom, profesorom na Edukacijskom fakultetu i Fakultetu za tehničke studije, Edinom Goranom, Kenanom Kavazovićem, novinarom Dnevnog avaza, direktorom firme Hasky sport i No1 i mr. Maidom Omerovićem, direktorom firme Absolute Group studenti su imali priliku da dobiju više informacija o kompetencijama koje od njih očekuju budući poslodavci, o načinu realizacije prakse u pojedinim firmama te o specifikama tržišta rada u BiH.

Nakon pozdravnog obraćanja doc. dr. Amre Tuzović, menadžerice odbora za osiguranje kvaliteta UNT, uvodno predavanje o tržištu rada i zaposlenju mladih ljudi održao je prof. dr. Dalibor Misirača. Učesnici panel diskusije govorili su o tržištu rada i kompetencijama potrebnim za kvalitetno obavljanje posla. Pored toga studenti su imali priliku upoznati se i sa vještinama koje trebaju posjedovati kako bi pridobili pažnju i povjerenje poslodavca. Studenti su se uključili i doprinijeli uspješnosti panel diskusije kroz pitanja koja su postavili učesnicima.

Neki od zaključaka panela su da je za uspješno obavljanje posla, prvenstveno potrebna ljubav prema izabranom zanimanju. Poseban akcenat je stavljen na značaj kontinuiranog ulaganja u sebe, praćenje savremenih trendova kao i na značaj lojalnosti firmi i poslodavcu.

Po završetku panel diskusije gostima su uručene zahvalnice za učešće.

By |2018-04-06T12:35:23+00:006 Aprila, 2018|Projekti studenata|Komentari isključeni za Panel diskusija na temu “Poslodavac-student“

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author:

Go to Top