Workshop “Male tajne dobre fotografije“ u okviru aktivnosti Mreže studenata EFT i FTS

Na Edukacijskom fakultetu i Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku 27. januara održan je workshop na temu „Male tajne dobre fotografije“ u organizaciji Mreže studenata EFT i FTS.

Predavač workshopa bio je Muris Terzić, vlasnik agencije Planetmedia koji je tokom predavanja upoznao učesnike workshopa sa sa osnovnim faktorima koji su neophodni da se napravi dobra fotografija.

Workshop se sastojao od šest tematskih cjelina:

  1. Vrste fotografije
  2. Oprema i fotografski alati
  3. Tehnike i pravila fotografije
  4. Svjetlo i balans
  5. Postavke i rukovanje fotoaparatom
  6. Obrada fotografije

Workshop je počeo upoznavanjem studenata sa vrstom fotografije poput fotografija sa vjenčanja, pejzažnom fotografijom, sportskom fotografijom, makrofotografijom, podvodnom fotografijom, aero-fotografijom, dječijom fotografijom, novinarskom, te crno-bijelom fotografijom.

Potom je predavač priču usmjerio ka opremi i fotografskim alatima. Studente je upoznao sa kompaktnim digitalnim aparatima, smart aparatima, poluprofesionalnim apartima i praktično ih pokazao kao i njihovo korištenje, te profesionalim DSLR aparatima. Govorio je i o vrsti objekata, te objektu kao „oku“ fotoaparata. Pred kraj workshopa studenti su imali priliku samostalno rukovati aparatom i podešavati osnovne uvjete za kvalitetnu fotografiju. Sigurni smo da će ova radionica uroditi plodom te da ćemo u neko dogledno vrijeme dobiti nekoliko stručnih fotografa.

About the Author:

By |2018-04-06T12:23:24+00:006 Aprila, 2018|Projekti studenata|Komentari isključeni za Workshop “Male tajne dobre fotografije“ u okviru aktivnosti Mreže studenata EFT i FTS

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author:

Go to Top