U organizaciji Kluba matematičara Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije 14.03.2018. godine sa početkom u 12 sati obilježen je Dan broja π i rođendan Alberta Einsteina.

Događaj su svojim prisustvom uveličali učenici Mješovite srednje škole „Travik“, Mješovite srednje tehničke škole Travnik i članovi Mreže studenata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije.

Na samome početku prisutnima se obratila doc. dr. Amra Tuzović, menadžerica za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Travniku, koja je poželjela dobrodošlicu i izrazila zadovoljstvo zbog organizacije ovakve aktivnosti. Također je istakla da aktivnosti poput ove doprinose bogaćenju znanja na polju matematike i fizike.

Nakon pozdravnog obraćanja koordinatori ove aktivnosti, Lejla Skopljak, BA i Ahmed Palić, BA prisutne su upoznali sa osnovnim informacijama o broju π i iznijeli zanimljive činjenice iz života Alberta Einsteina.

Zatim je uslijedilo takmičenje gdje je učenicima data prilika da pokažu svoje sposobnosti u zapamćivanju što više decimala vrijednosti broja π. Pobjednica takmičenja je učenica MSŠ „Travnik“ Esma Skrobo.

Na samom kraju uslijedio je slatki dio gdje su studenti i srednjoškolci uživali uz slatkiše i rođendansku tortu Alberta Einsteina.