U konferencijskoj sali Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku  danas je upriličena promocija prve knjige autorice mr. Maje Đurić-Zahirović pod nazivom „Tajne upravljanja promjenama“ iz oblasti menadžmenta promjena.

U ulozi moderatora bio je prof.dr Nazif Hasanbegović, a o knjizi su govorili i doc.dr Amra Tuzović, menadžerica za osiguranje kvaliteta na Univerzitetu u Travniku, zatim prof.dr Patrik Drid sa Univerziteta u Novom Sadu i prof.dr. Ifet Mahmutović, Univerzitet u Sarajevu. Pored prisutnih gostiju na promociji smo mogli putem videopoziva čuti  Tarika Filipovića i Miroslava Ćiru Blaževića koji su na sebi svojstven način čestitali Maji.

U nastavku donosimo jednu od recenzija:

“Aristotel je rekao: Ne možemo promjeniti smjer vjetra, ali možemo jedrilicu postaviti na pravi kurs.“ Hrabar ulazak autorice u polje menadžmenta promjena koja kroz „prost zbir“ aspekata menadžmenta revidira, sinergiše i koncipira kako konceptualne tako i konkretne aktivnosti. Uvođenje promjena je jedan od najtežih procesa koji traje godinama i ima nepredvidive rezultate. Kreacija i forma poglavlja upućuje na upravljanje informacijama, motivaciju, vladanje situacijom i sagledavanje činjeničnog stanja. Upravo je jedna od ekspertnih podloga menadžmenta u njegovoj suštini djelovanja ta da provocira efektivnost i efikasnost procesa. Autorica upućuje na važnost takvog odnosa u kojem menadžment, kako u mikro, tako i u makro svijetu promjena treba osjetiti i postavljati kurs na pravo mjesto prilagođavajući ga vremenu i prostoru…“ – Prof. dr. Mile Sadžak, Sveučilište u Mostaru.