Zimska akademija u Mješovitoj srednjoj školi „Travnik“

U okviru Zimske akademije, u organizaciji Menadžmenta Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije u MSŠ „Travnik“ su održana dva predavanja na teme za koje su učenici pokazali najveći interes.

Teme održanih predavanja su „Izazovi novinarskog poziva“, čiji je moderator mr. Emina Terzić i „Uloga mladih u očuvanju jezičke i književne baštine“, čiji je moderator mr.sci Dženan Kos.

Mr. Emina Terzić, prisutne je upoznala sa osnovnim pojmovima i vrstama novinarstva, izazovima novinarskog poziva, kao i značaju medijske pismenosti koja podrazumijeva kritičko procjenjivanje različitih medijskih sadržaja.

Mr. sci Dženan Kos je poseban naglasak stavio na činjenicu da gubitak jezika znači osiromašenje za cjelokupnu civilizaciju i njenu kulturnu šarolikost. Također je govorio o tome kako je jezik sredstvo prepoznavanja naroda i da je jako važno poznavati i njegovati bogatu historiju bosanskog jezika.

By |2018-03-01T10:58:03+00:00Mart 1st, 2018|Mreža - Obavijesti|Komentari isključeni za Zimska akademija u Mješovitoj srednjoj školi „Travnik“

About the Author: