U organizaciji Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i Olimpijskog komiteta BiH, u Sarajevu je 12-14.10.2017. održan Internacionalni simpozij Nove tehnologije u sportu 2017. Partner u organizaciji bio je i Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku.

Simpozij se sastojao iz tri sekcije. U prvoj sekciji studenti iz nekoliko zemalja izlagali su svoje radove kroz poster prezentacije, u drugoj sekciji pozvani predavači prezentirali su svoja iskustva iz međunarodnih projekata, a u trećoj se sekciji održala promocije tri knjige iz oblasti sportskog menadžmenta.

Delegacija našeg fakulteta brojala je 10 nastavnika i 5 studenata. Mr. sci. dr. Nihad Selimović, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku, dobio je od strane organizatora Priznanje za najuspješnijeg poduzetnika u sportu u Bosni i Hercegovini. Nagrada se odnosi na angažman dr. Selimovića u bh. klupskom  sportu.

Doc. dr. Amra Tuzović obratila se auditoriju kao recenzent, izvodom iz recenzije knjige Menadžment sportskih organizacija, Kako organizovati sportski klub.

Studentica Edukacijskog fakulteta Nedžla Kadić prezentirala je međunarodne ERASMUS+ programe TEACHER i INCLUSION u kojima učestvuje Edukacijski fakultet. Ostali studenti su u radu Simpozija učestvovali sa poster prezentacijom naučnog članka pod nazivom: Predispozicioni faktori za uspješnog menadžera u sportskom poduzetništvu.

Na koncu možemo reći da je Simpozij odlično organiziran uz lijepo druženje naučnih radnika i studenata iz nekoliko evropskih zemalja.

.