Jučer je u punoj multimedijalnoj sali na Edukacijskom fakultetu i Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku u organizaciji Grafx tima i Mreže studenata EFT/FTS održan workshop na temu „Umijeće pisanja vijesti i članaka za medije“.

Predavač na workshopu bio je Kenan Kavazović, ugledni travnički novinar sa dugogodišnjim iskustvom i dopisnik za Dnevni avaz i BHT radio 1. Studente je upoznao sa načinom pisanja vijesti i članaka. Istakao je suštinu pisanja, a to je zainteresiranost ljudi da to slušaju ili čitaju, kao i to da je informisanost o temi o kojoj se piše osnova za pisanje.

Radionici su prisustvovali studenti Grafx tima, Mreže studenata EFT/FTS te studenti grafičke radionice koji su svojom aktivnošću i velikim interesovanjem za ovu temu doprinijeli uspješnosti održavanja ovog workshopa.

Po završetku workshopa prisutnima se obratila asistentica Edukacijskog fakulteta, mr. Amela Bajrić, zahvalila se studentima na izuzetnoj posjećenosti workshopu istakavši da je ovo, uistinu, bogato iskustvo koje studenti mogu iskoristiti u praksi, u budućim aktivnostima, a posebno oni koji su se odlučili za novinarski poziv.

Na koncu je ovom dugogodišnjem novinaru uručena zahvalnica i najavljen nastavak saradnje.

Naše novinarke su za Grafx razgovarale sa gospodinom Kavazovićem, a intervju možete pročitati na web portalu Grafx na linku http://grafx.ba/index.php/teme/intervju/1263-intervju-sa-kenanom-kavazovicem