Danas se održava workshop “Umijeće pisanja vijesti i članaka za medije”

Grafx tim u saradnji sa Mrežom studenata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije danas (23.03.) organizuje workshop na temu “Umijeće pisanja vijesti i članaka za medije”. Prema prijavama i velikoj zainteresovanosti za ovaj workshop očekujemo, prije svega, lijepo druženje, ali i da nova znanja koja studenti steknu umiju primijeniti u praksi i svojim narednim aktivnostima. Uz gosta predavača, novinara sa dugogodišnjim iskustvom, saznat ćete kako napisati dobru vijest kojom ćete privući pažnju čitalaca, na koja pitanja mora da odgovori neka vijest i šta to članak treba sadržavati.

Workshop ima za cilj da okupi studente kako bi se usavršili u pisanju za medije što bi doprinijelo kvaliteti njihovih radova za printanu publikaciju časopisa Grafx kao i portala koji osiguravaju prostor studentima  u okviru kojeg mogu predstaviti vlastite radove i prikazati kreativnost u različitim oblastima. Rad studenata, njihove interesne teme, radove, reportaže možete pratiti na www.grafx.ba.

Vidimo se u 14 sati u multimedijalnoj sali Edukacijskog fakulteta.

By |2018-03-23T09:14:42+00:00Mart 23rd, 2018|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Danas se održava workshop “Umijeće pisanja vijesti i članaka za medije”

About the Author: