Edukacijski fakultet i Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku ove godine za maturante srednjih škola pružaju jedinstvenu priliku da dožive jedno posve novo iskustvo studiranja na ovim fakultetima kroz Zimsku akademiju.

Zimska akademija je zajednička aktivnost Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije koja ima za cilj da u ugodnoj akademskoj atmosferi i dijalogu otvori mnoga važna pitanja koja se na prvom mjestu tiču mladih ljudi i njihovih promišljanja u kontekstu problematike koja ih zanima. Upravo stoga bi učenici birali jedno predavanje prema ponuđenim temama Zimske akademije, a shodno njihovim vlastitim interesima i opredjeljenjima, što bi im, na koncu, pomoglo da se opredijele za studijski smjer koji bi željeli pohađati.

Predavači na Zimskoj akademiji su nastavnici i saradnici Edukacijskog fakulteta sa katedri za: pedagogiju, menadžment u obrazovanju, književnost, bosanski, hrvatski i srpski jezik,  matematiku, medije te kineziologiju.

Otvaranje Zimske akademije planirano je za 22.02.2018. godine od 12:00 sati – konferencijska sala fakulteta – za srednje škole s područja općine Travnik – prva smjena, odnosno od 14:00 sati za srednje škole s područja općine Travnik – druga smjena.

Za srednje škole s područja ostalih općina Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna otvaranje Zimske akademije planirano je za 27.02.2018. godine od 12:00 sati.

Nemojte čekati sutra. Prijavite se danas!

Vaš Edukacijski fakultet & Fakultet za tehničke studije!