Uspješno realizirana studijska posjeta Sveučilištu u Zagrebu u okviru projekta TEACHER

Studijska posjeta Sveučilištu u Zagrebu u okviru Erasmus+ projekta TEACHER realizovala se 17. i 18. oktobra na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Predstavnici stručnog tima Edukacijskog fakulteta – prof. dr. Hazim Selimović, mr. Zehrina Selimović, Selma Seta, dipl. iur. i studentica Šejla Smajić učestvovali su u ovoj aktivnosti.

Prvog dana u sklopu studijske posjete predstavnici su obišli četiri predškolske ustanove: Dječji vrtić „Dječji koraci“, vrtić „Mali istraživač“, vrtić „Siget“ i dječji vrtić „Vrbik“. Po okončanju posjete održan je workshop u cilju refleksije i analize navedene aktivnosti.

Drugi dan je otvoren predavanjem profesorice Anke Jurčević Lozančić na temu „Standardi kvalitete nacionalnog kurikuluma ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u svjetlu obrazovanja odgojitelja“. Profesorica Jurčević Lozančić je, između ostalog, predstavila situaciju u oblasti predškolskog odgoja u Hrvatskoj i izložila poteškoće sa kojima se trenutno susreću u ovoj oblasti. Istoga dana održan je i okrugli stol u kojem su učestvovali profesori i studenti Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zajedno sa profesorima i studentima sa ostalih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini – Univerziteta u Bihaću, Univerziteta u Tuzli, Sveučilišta u Mostaru, Nezavisnog Univerziteta Banja Luka, Sveučilišta Hercegovina i Udruženja zaposlenika predškolskih ustanova FBiH. Cilj posjete bio je učenje i usvajanje novih vještina u oblasti predškolskog odgoja.

By |2017-10-20T08:02:11+00:00Oktobar 20th, 2017|Aktuelno - Događaji|Komentari isključeni za Uspješno realizirana studijska posjeta Sveučilištu u Zagrebu u okviru projekta TEACHER

About the Author:

This website uses cookies and third party services. Ok