Studenti Edukacijskog fakulteta Travnik Nedžla Kadić, Selma Mušić, Dženana Magrdžija, Emin Mujčić, Suvad Kovačević i Bekir Hadžić prisustvovali su 10. Internacionalnom simpoziju Nove tehnologije u sportu (International Symposium New Technologies in Sport) koji je održan u Sarajevu od 12 – 14. Oktobra 2017.

Organizator je studentima obezbijedio smještaj u hotelu u centru grada.

Prvi dan aktivnosti prošao je u smještanju u hotel, preuzimanju akreditacija, i obilaskom grada. Za našu grupu studenata bio je zadužen volonter koji nas je upoznao sa gradom, te objasnio koje su naše obaveze za naredna dva dana.

Drugi dan aktivnosti, organiziran je prijem u Olimpijskom komitetu BiH, gdje je studente primio dekan FASTO-a prof.dr. Safet Kapo i svima poželio dobrodošlicu te svečano otvorio 10. Simpozij NTS.

Na simpoziju su prisustvovali i studenti iz Austrije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i BiH.

Prvi dan simpozija, studenti učesnici iz navedenih država prezentovali su svoje ERASMUS+ utiske, studentska volontiranja, dok je naša kolegica Nedžla Kadić prezentovala projekat Inclusion i Teacher. Isti dan studenti su obišli gradsku Vijećnicu.

Simpozij NTS je završen sa studentskim poster prezentacijama koje su bile izložene u prostorijama FASTO-a, gdje su naši studenti prezentirali svoj rad pod nazivom: Predispozicioni faktori za uspješnog menadžera u sportskom poduzetništvu. Ovaj vid prezentacija, iskoristili smo za ostvarivanje kontakata sa studentima iz drugih država. Na kraju, moramo biti sretni, jer smo proveli tri nezaboravna dana u učenju i druženju s kolegama iz nekoliko evropskih zemalja. Nadamo se da ćemo i u budućnosti dobiti priliku za slična studijska putovanja