Mr. sci. dr. Nihadu Selimoviću uručeno priznanje za izuzetan doprinos razvoju visokog obrazovanja u BiH

U povodu obilježavanja Dana Evrope u BiH Evropski pokret u Bosni i Hercegovini priredio je u ponedjeljak 2. oktobra u Centru za kulturu općine Travnik svečanu akademiju čiji se značaj ogledao u prisustvu velikog broja uglednih zvanica među kojima su bili članovi najvišeg javnog i političkog života naše i susjednih zemalja, ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija.

Tim povodom uručena su brojna evropska priznanja pojedincima i kolektivima kako iz naše zemlje tako i iz regije, koji su svojim radom doprinijeli ubrzanju procesa evropskih integracija i podizanju međunarodnog ugleda Bosne i Hercegovine u oblasti politike, diplomatije, ekonomije, medija, nevladinih organizacija, kulture i sporta.

S ponosom možemo istaći da je predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku i osnivač Edukacijskog fakulteta mr. sci. dr. Nihad Selimović dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju visokog obrazovanja u BiH.

Dr. Selimović se u svome obraćanju zahvalio Evropskom pokretu u BiH na plaketi te istakao da je ovo priznanje, zapravo, ogledalo rada tima ljudi koji su u proteklom periodu dali svoj doprinos u radu i razvoju Univerziteta što, svakako, predstavlja i doprinos u oblasti visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Ovo priznanje kao i prošlogodišnja Plaketa za najbolji univerzitet u Bosni i Hercegovini još su jedna u nizu potvrda kvalitete rada Univerziteta koji je postao mjesto koje osigurava najbolje uvjete za rad i studiranje, zavidnu širinu znanja, potpun intelektualni razvoj i vrhunske kompetencije.

By | 2017-10-03T13:52:08+00:00 Oktobar 3rd, 2017|Aktuelno - Događaji|Komentari isključeni za Mr. sci. dr. Nihadu Selimoviću uručeno priznanje za izuzetan doprinos razvoju visokog obrazovanja u BiH

About the Author: