U Jajcu je jučer, 15.07.2017. godine održan II (drugi) seniorski košarkaši turnir u uličnoj košarci “Jajce Open 3×3“.

Organizator turnira je bio košarkaški klub „Vodopad“ iz Jajca, a cilj je promocija košarke koja u ovom kraljevskom gradu ima dugu tradiciju.

Univerzitet u Travniku već tradicionalno podržava mnoge sportske aktivnosti  u našoj zemlji. Na poziv organizatora turnira Univerzitet  je rado uzeo učešće i na ovom turniru.

Ovoga puta u ime Univerziteta predstavila se ekipa Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku (FTS) i zasluženo osvojila prvo mjesto. Ekipa FTS u sastavu: mr. sci. dr. Nihad Selimović, doc. dr. Samir Pačavar, Mujo Tuljković i Sadin Pačavar savladala je u finalu ekipu „Braća“ rezultatom 12:10.

Novčanu nagradu za osvojeno prvo mjesto na turniru ekipa FTS uručila je Košarkaškom klubu „Vodopad“ iz Jajca čiji je inače sponzor od njegovog osnivanja. Naši košarkaši su i svoju opremu poklonili košarkašima ovog klub.

Na ovaj način članovi naše ekipe, na čelu sa mr. sci. dr. Nihadom Selimovićem, pokazali su svoju humanost i sportsku orijentaciju da pomažu i podržavaju razvoj i promociju sporta i ulaganje u mlade igrače i sredine kao što je Košarkaški klub „Vodopad“ Jajce.

Organizator je dobio sve pohvale za organizaciju turnira uz napomenu da su i sve utakmice odigrane u prijateljskoj i fer atmosferi.