Projekat INCLUSION – Četvrti i peti dan studijske posjete Belgiji

08.03.2018. (Belgija – četvrti dan)
09.03.2018. (Belgija – peti dan)
 
Nastavak studijske posjete Inclusion tima UNT na Univerzitetu UCLL Leuven u Belgiji nastavljen je sa kreiranjem ideja i smjernica za dokument Institucionalnog Master plana. Posebna pažnja usmjerena je na inkluzivno obrazovanje i podučavanje. Jučerašnji dan (četvrtak) protekao je u obilasku Edukativnog centra UDL (University Design for Learning) na Katoličkom Univerzitetu Leuven gdje je održano predavanje o edukativnoj podršci uposlenicima, te su se razmijenila mišljenja o tehničkim prednostima i inovativnostima na savremenom polju dizajniranja nastavnog procesa i podučavanja, te pomoći posebnim inkluzivnim grupama studenta. Naš tim je, također, posjetio Institut za medije i učenje, te praktično prisustvovao dizajniranju, snimanju predavanja i digitalnom oblikovanju nastave. 
Današnji dan protiče u kreativnom stvaralaštvu kreiranja filma o radu i vrijednostima koje projekat razvija za svaku od institucija. 
Naš tim se vraća sa novim i snažnim idejama za poboljšanje procesa i jačanje kapaciteta inkluzije kada je u pitanju visoko obrazovanje na Univerzitetu u Travniku.
 
 
By |2018-03-09T14:57:20+00:00Mart 9th, 2018|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Projekat INCLUSION – Četvrti i peti dan studijske posjete Belgiji

About the Author:

This website uses cookies and third party services. Ok