Projekat TEACHER – Drugi dan studijske posjete Slovačkoj

07.02.2018. (Slovačka – drugi dan)

Drugi dan studijske posjete partnerima iz Slovačke podrazumijevao je posjetu vrtićima u Banskoj Bistrici. Posjeti su prisustvovale sve visokoškolske ustanove iz Bosne i Hercegovine, koje su zajedno sa Edukacijskim fakultetom partneri u projektu TEACHER – Univerzitet u Bihaću, Univerzitet u Tuzli, Sveučilište u Mostaru, Nezavisni Univerzitet Banja Luka, Sveučilište Hercegovina i Udruženja zaposlenika predškolskih ustanova FBiH.

Glavni cilj posjete bio je predstavljanje situacije u oblasti predškolskog odgoja u Slovačkoj, organizacija i način rada u vrtićima kao i metode i tehnike kojima se odgajatelji koriste u radu sa djecom.

Nakon posjete vrtićima organizovana je zajednička interaktivna diskusija i komparativna analiza u vezi s načinom organizacije i situacije u predškolskom odgoju u Bosni i Hercegovini i Slovačkoj, koja je rezultirala zajedničkim zaključcima koji svakako mogu biti jako korisni za poboljšanje i unapređenje rada u oblasti predškolskog odgoja.

 

By | 2018-02-08T14:21:21+00:00 Februar 7th, 2018|Aktuelnosti - Predškoslski odgoj, Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Projekat TEACHER – Drugi dan studijske posjete Slovačkoj

About the Author: