Održan prvi radni sastanak Kluba matematičara Univerziteta u Travniku i najava prve škole matematike

Dana 10.01.2018.godine (srijeda) u prostorijama Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije održan je prvi radni sastanak Kluba matematičara. Izraženo je zadovoljstvo zbog početka rada ovakvog jednog kluba, nakon čega je pušten motivacioni video za sve prisutne koji govori o važnosti matematike.

Potom je voditelj Kluba matematičara, asistent Ahmed Palić, predstavio okvirni plan aktivnosti Kluba, na što su prisutni reagovali sa oduševljenjem i dali punu podršku navedenom planu.

Najavljeno je održavanje 1. škole matematike za učenike srednjih škola u februaru, a o čemu će uskoro biti više informacija, s tim da su pripreme za njeno održavanje uveliko počele.

I dalje poziv za članstvo u Klubu matematičara ostaje otvoren svim studentima Univerziteta u Travniku, kako bi u što većem broju svjedočili „rađanju“ matematike u mnogo ljepšem svjetlu.

By | 2018-02-15T12:33:41+00:00 Januar 12th, 2018|Aktuelnosti - Matematika i informatika, Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Održan prvi radni sastanak Kluba matematičara Univerziteta u Travniku i najava prve škole matematike

About the Author: