Najava: Info dan tekstilne i kožarsko-prerađivačke industrije

Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku i Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, uz podršku Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, te proizvođača strojeva „JUKI“ Central Europe u petak 27. oktobra organizuje Info dan tekstilne i kožarsko-prerađivačke industrije. Ovogodišnji susret održat će se na Fakultetu za tehničke studije na temu „Perspektive tekstilne i kožarsko-prerađivačke industrije u Bosni i Hercegovini – problemi i moguća rješenja“ .

Budućnost tekstilne industrije u Bosni i Hercegovine treba posmatrati sa stajališta ljudskih resursa, fizičkih i materijalnih kapaciteta u kojima strojevi kao alati igraju važnu ulogu kojoj treba posvetiti posebnu pažnju. Stoga je i cilj ovoga susreta ukazati na značaj i važnost tekstilne industrije u okvirima Bosne i Hercegovine kao prioritetne i perspektivne grane privrednog razvoja.

By |2017-10-23T17:26:56+00:00Oktobar 23rd, 2017|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Najava: Info dan tekstilne i kožarsko-prerađivačke industrije

About the Author: