Andrićevi dani 2017

U okviru programa kulturne manifestacije Andrićevi dani 2017. Edukacijski fakultet će 28. oktobra/listopada organizirati znanstveni tematski dijalog – „Priča, pisac, čitalac“. Cilj dijaloga je da se savremenim književno-teorijskim instrumentarijem pokušaju propitati žanrovski okviri priče, pozicija autora, pripovjedača i lika, te pozicija čitaoca/čitatelja u kontekstu Andrićeva književnog djela.

Upravo stoga, Edukacijski fakultet Travnik i ovim putem poziva sve zainteresirane nastavnike i profesore bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti uposlene u srednjim školama Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna da uzmu aktivno učešće u dijalogu i time doprinesu kvaliteti rada u nastavi književnosti i jezika. Kolegice i kolege nastavnici i profesori koji se odazovu pozivu dobit će certifikat o učešću u znanstvenom tematskom dijalogu u oblasti književnosti i jezika.

Uvodničari dijaloga će biti Mr. sci. Dženan Kos (Edukacijski fakultet Travnik), Doc. dr. Šeherzada Džafić (Pedagoški fakultet Bihać), te Prof. dr. Edin Pobrić (Filozofski fakultet u Sarajevu).

Protokolarni dio i otvaranje dijaloga planirani su za 11:00 sati u Konferencijskoj sali Edukacijskog fakulteta (Aleja konzula br. 5).

 

Katalog Andricevi dani 2017

 

 

 

By |2017-10-10T09:05:35+00:00Oktobar 10th, 2017|Aktuelno - Događaji|Komentari isključeni za Andrićevi dani 2017

About the Author:

This website uses cookies and third party services. Ok