Kreativnost je glavni pokretač inovacija i ključ za razvoj osobnih, profesionalnih, poduzetničkih i društvenih vrijednosti kao i cjelokupne dobrobiti svakog pojedinca u društvu. Dan kreativnosti i inovativnosti pokrenut je s ciljem poticanja ljudi na intenzivniju upotrebu kreativnosti i svrsishodnije upravljanje kreativnom inteligencijom, kako u privatnoj tako i u društvenoj svakodnevici, s obzirom na to da je kreativnost razvojni generator i glavni alat kojim se svako društvo uzdiže na višu razinu.

Edukacijski fakultet Travnik prepoznat je kao fakultet koji ne samo studentima, već i srednjoškolcima pruža priliku učešća u projektima koji imaju za cilj razvijati njihove kompetencije. Jedan od takvih projekata je upravo i Kreativni konkurs za najbolji slogan. Na našu e-mail adresu pristigla su 43 slogana. Ovim putem zahvaljujemo se svim učesnicima, a pobjednicima upućujemo iskrene čestitke.
Slogan koji je uspio osvojiti čitaoce i koji je imao najveći broj lajkova na našoj zvaničnoj Facebook stranici i Instagram profilu je slogan Lejle Taletović (MSŠ Živinice) – „Životni put popriječen je svakojakim trnjem i preprekama, a znanje krči taj put“.

Pobjednički slogan prema ocjenama stručnog žirija je slogan Lukasa Nikolića (JUMS Elektrotehnička škola Tuzla) – „Okreni na obrazovanje!“

Pobjednici će uskoro biti kontaktirani radi dogovora o preuzimanju nagrada.
Ovaj nagradni konkurs bio je izvrsna prilika da probudimo kreativnost kod mladih ljudi!

Nastavite pratiti naše aktivnosti.

Vaš Edukacijski fakultet!