Biti još jednom dijete, te se cijeli dan igrati, crtati i zabavljati, cijeniti nekada omraženi poslijepodnevni san je nešto što veliki broj odraslih želi. No, šta ako vam kažemo da imate priliku ponovo uroniti u ovaj svijet, pratiti djecu u odrastanju, pomoći im da postanu odgovorni mladi ljudi? Odgovor je vrlo jednostavan – možete postati odgajatelji.

Odgajatelji se brinu o djeci i maloljetnicima. To uključuje predškolsko obrazovanje u vrtiću i opću skrb djece i maloljetnika u javnim ili privatnim ustanovama. Tokom svog rada imaju otvoreno uho za svoje štićenike i podržavaju ih u mentalnom, društvenom i fizičkom razvoju. Prate njihov napredak i razvoj, iz kojih izvlače zaključke za odgovarajuće obrazovne mjere, te svoje savjete dijele u razgovorima s roditeljima djece. Ovisno o individualnim sklonostima i karakteristikama djeteta, prilagođavaju odgojne mjere i ciljeve, pripremaju sportske i muzičke aktivnosti, izrađuju obrazovne materijale prilagođene dobi djece i planiraju izlete.

Ukoliko ste se pronašli u prethodnom tekstu i gajite ljubav prema djeci, strpljivi ste, kreativni i motivirani za jedno od najplemenitijih zanimanja, pridružite se novoj generaciji budućih odgajatelja i studirajte po svjetskim standardima! Pogledajte video naših vrijednih studentica Predškolskog odgoja i poslušajte njihove utiske o ovom atraktivnom zanimanju.

https://www.facebook.com/watch/?v=210977033779484