Danas je u okviru online sedmice otvorenih vrata održana prva panel diskusija na temu: ”  “Mogućnosti i perspektive stručnog usavršavanja i doškolovanja nastavnika u procesu cjeloživotnog učenja”.
Učesnici panela bili su prof. ddr. Tarik Obralić – profesor na Edukacijskom fakultetu UNT, prof. dr. Marcel Vučetić – Međunarodno sveučilište Libertas, Zagreb, doc. dr. Danijela Kuna – studentica Edukacijskog fakulteta UNT i mr. Alman Kasumović – alumnista Edukacijskog fakulteta UNT. Moderatorica ovog panela bila je mr. Irmela Mujkić – viša asistentica na Edukacijskom fakultetu UNT.
Panelisti su govorili o savremenim perspektivama stručnog usavršavanja i doškolovanju nastavnika. Također se govorilo o samom značaju cjeloživotnog obrazovanja  i o rezultatima i analizi Pisa  istraživanja  organizovanog od strane OECD-a, koji se provodi svake tri godine i cilj mu je da ocjeni kvalitetu obrazovanja među mladima u glavnim industrijskim zemljama.
Ukoliko ovaj panel niste mogli pratiti uživo, možete ga pogledati na ovom linku: https://www.facebook.com/eft.unt.ba/videos/3018356831587897/?rf=156709251174795