Studenti druge godine smjera Pedagogija i psihologija, u okviru kolegija Socijalna pedagogija čiji je nosilac prof. ddr. Tarik Obralić, posjetili su „Naš dom“ u Travniku. „Naš dom“ je ustanova specijalizirana za pružanje usluga stalnog smještaja svim kategorijama osoba treće životne dobi, osnovan je 1935 godine pod imenom „Uboški dom“. Zahvaljujući entuzijazmu i zalaganju rukovodilaca, Naš dom egzistira i danas te je postao prepoznatljiva i respektabilna ustanova.
Cilj ove aktivnosti jeste sticanje novih znanja i iskustava, te mijenjanje percepcije o međugeneracijskoj toleranciji kod mladih. Studenti su prilikom posjete saznali više o vrednovanju kvalitete života osoba treće životne dobi, stručnom i individualnom pristupu svakoj osobi. U razgovoru sa Vanjom Sivro, socijalnom radnicom Našeg doma, studenti su iz prve ruke saznali koje su prednosti i nedostaci bavljenja ovom profesijom, te o važnosti sručnih kompetencija za rad u ustanovama ovog tipa.
„U „Naš dom“ došli smo sa pitanjima, a iz doma sa sobom ponijeli pregršt odgovora i novih znanja. Ovakve posjete trebalo bi organizirati što je moguće češće kako bismo naša teorijska i praktična znanja koja stičemo na fakultetu obogatili novim iskustvima. Zadovoljni smo posjetom te želimo iskazati zahvalnost profesoru Obraliću,pod čijim vodstvom je organizirana posjeta, i uposlenicima „Našeg doma“ na gostoprimstvu, prelijepim pričama iz prakse i ljubaznosti.“, riječi su studenata nakon posjete.