Univerzitet u Travniku dobio je prestižno priznanje i Plaketu od Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini za najbolji univerzitet Bosni i Hercegovini.

Šta nas to čini drugačijim od drugih?

Putem kratkih smjernica dat ćemo vam odgovor na postavljeno pitanje!

1. Cilj svih studijskih programa na Edukacijskom fakultetu jeste pružiti studentima dovoljno teoretskih i praktičnih znanja na temelju kojih će se nakon okončanja pojedinog studijskog smjera studenti uspješno uključiti u svijet rada ili svijet nauke.

2. Nastavni proces na Edukacijskom fakultetu provode najugledniji i najpriznatiji bosanskohercegovački i međunarodni eksperti!

3. Profesori i asistenti na Edukacijskom fakultetu dostupni su studentima za konsultacije i pomoć u radu 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici.

4. Studentska služba Edukacijskog fakulteta dostupna je studentima za kontakt i informacije 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici.

5. Nastavni proces na Edukacijskom fakultetu odvija se u moderno dizajniranom i uređenom ambijentu prilagođenom savremenim trendovima studiranja, popraćen najsavremenijom nastavnom opremom i učilima!

6. Nastavu na Edukacijskom fakultetu moguće je pratiti i aktivno sudjelovati putem sistema za učenje na daljinu – Studentskog informacijskog servisa!

7. Praktična nastava na Edukacijskom fakultetu odvija i u specijaliziranim sportskim kampovima i trening centrima u zemlji i inozemstvu – zimi na Vlašiću, ljeti u Zaostrogu, zimi i ljeti na Boračkom jezeru te centrima za djecu sa posebnim potrebama!

8. Asocijacija studenata Edukacijskog fakulteta – ASEF svojim članovima pruža dodatne mogućnosti za unapređenje znanja i kompetencija!

9. Studenti Edukacijskog fakulteta su aktivni sudionici društvene zajednice koji svoju kreativnost i stvaralaštvo ostvaruju kroz različite aktivnosti na fakultetu – organiziranje tribina, mnogobrojnih projekata, skupova i druženja.

10. Studenti Edukacijskog fakulteta svojom aktivošću imaju mogućnost dobivanja stipendije i to kroz učešće u pomenutim aktivnostima.

11. Najboljim studentima Edukacijski fakultet pruža posebne mogućnosti za ostvarivanje profesionalne akademske karijere u visokom obrazovanju!

12. Alumini asocijacija Edukacijskog fakulteta aktivno djeluje na pružanju pomoći u usavršavanju i poboljšavanju položaja bivših i sadašnjih studenata.