Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, uzeo je učešće  na međunarodnoj konferenciji u Prištini.

Edukacijski fakultet su predstavaljali prodekan za naučno istraživački rad prof.dr Damir Ahmić i prof. dr Branimir Mikić.

Kolegijum AAB u saradnji sa Ministarstvom kulture, omladine i sporta kao i Olimpijskim komitetom Kosova, organizovao je Međunarodnu konferenciju o sportskim naukama. U okviru Fakulteta za tjelesnu kulturu i sport na kolegiju AAB, u petak 10. prosinca održana je Međunarodna sportska konferencija, a predavači iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Španjolske, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Turske Da, ja sam.

Ova konferencija je saradnja AAB kolegija sa Ministarstvom kulture, omladine i sporta kao i Olimpijskim komitetom Kosova koji ima za cilj da napravi platformu koja objedinjuje akademike, istraživače, fizičke instruktore, sportske naučnike, nutricionisti, psiholozi, fizioterapeuti, treneri, stručnjaci za jogu i izradu politike, koji mogu podijeliti svoje istraživanja i iskustva u relevantnim područjima. Konferenciju je otvorio dekan Fakulteta za fizičku kulturu i sport na fakultetu AAB, Fatmir Pireva, na kojoj su prisutni bili i zamjenik ministra sporta, Daulina Osmani i predsjednik Olimpijskog komiteta Kosova, Ismet Krasniqi. Iz Ministarstva sporta, gospođa Osmani govorila je o značaju ove konferencije i koliko je sport uključen u našu zemlju sa akademskog aspekta.

Zbog velikog broja predavača iz različitih zemalja regije, konferencija se održala na engleskom jeziku i obuhvatila širok spektar tema, od sporta, sportske medicine, sportske pedagogije, tjelesnog i sportskog odgoja ili čak marketinga u sportu.