Menadžeri igraju aktivnu ulogu u trenutnom sportskom svijetu, na svim nivoima. Jedna od najznačajnijih karakteristika funkcionisanja sportske organizacije je upravo menadžment, pravilno i uspješno upravljanje njenim funkcijama, procesima i poslovima.

Posao menadžera u sportu je naročito dinamičan, i u suštini sadrži niz aktivnosti usmjerenih ka ostvarivanju postavljenih ciljeva sportske organizacije, sačinjene od osnovnih elemenata menadžmenta, među kojima su: predviđanje, planiranje, organizovanje, odlučivanje, rukovođenje, koordinisanje i kontrola.

Možemo zaključiti da su menadžeri u sportu ključni za efikasno i uspješno ostvarenje planiranih organizacionih ciljeva u uslovima savremenog sportskog okruženja. A kako bi postali sportski menadžer, potrebno je određeno obrazovanje. Edukacijski fakultet svojim studentima nudi raznolike mogućnosti na ovom polju – profilira ih za uspješno obavljanje poslova menadžera u sportu, poslova u upravljačkim strukturama sportskih te drugim institucijama i organizacijama kojima je sport primarna ili sekundarna djelatnost. Saznajte iz prve ruke kako je studirati Sportski menadžment na Edukacijskom fakultetu od našeg studenta, budućeg menadžera sporta, Muhameda Maxa Lepića.

https://www.facebook.com/watch/?v=509969673754404