Pred nama je sedma sedmica aktivnosti “Maturant sam, BIRAM PRAVI SMJER!”. Stoga sa zadovoljstvom predstavljamo studijski smjer Sportski menadžment na Edukacijskom fakultetu u trajanju od tri godine dodiplomskog studija i dvije godine postdiplomskog studija.

Sportski menadžeri školovani na Edukacijskom fakultetu postaju kvalificirani za naučno/znanstveno i praktično utemeljenje upravljanja u svim područjima sporta, kreiranju sportskih programa, upravljanju sportskim manifestacijama, objektima, klubovima, institucija, te upravljanju ljudskim resursima.

Priliku da se obrati svim maturantima na njihovoj životnoj prekretnici sa pozicije profesora sporta na Edukacijskom fakultetu iskoristio je i prof. dr. Damir Ahmić, autor nekoliko knjiga i preko 100 naučnih radova iz oblasti sporta.

“Ukoliko se bavite sportom, rekreativno ili profesionalno, gajite ljubav prema sportu i zanima vas rad sportskih organizacija, rad sa djecom i mladima, sudjelovanje u izgradnji karijere vrhunskih sportista ili želite razviti svoje određene vještine rukovođenja, komunikacijske vještine, volite putovanja i upoznavanje novih ljudi, određene vrste prakse, želite doprinijeti razvoju sportskog društva, na kraju krajeva identificiranje svoje države na svjetskoj sportskoj mapi, onda je ovo pravi studij za vas”, riječi su uvaženog profesora Ahmića.

Od čega zavisi funkcija sportskog menadžmenta, šta je neophodno za djelovanje sportskog kluba i kakve uslove studiranja Edukacijski fakultet pruža svojim studentima, poslušajte u video obraćanju prof. dr. Damira Ahmića na linku u nastavku teksta.

https://www.facebook.com/watch/?v=172115154827493