Studijski program prvog ciklusa – dodiplomskog studija Opća kineziologija na Edukacijskom fakultetu kreiran je prema zahtjevima Bolonjske deklaracije i savremenim tokovima u osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj predmetnoj nastavi u oblasti sporta i tjelesnog odgoja pažljivim izborom predmeta s područja odgojnog i obrazovnog osposobljavanja budućih profesora sporta i tjelesnog odgoja.

Kineziolozi školovani na Edukacijskom fakultetu postaju kvalificirani za naučno/znanstveno utemeljenje procesa vježbanja u svim područjima primijenjene kineziologije i za vrednovanje kinezioloških učinaka tako programirane tjelovježbe koji se od nje očekuju u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, sportske rekreacije i kineziterapije, ali i učinaka sportskog treninga u unaprijeđenju sportskih rezultata.

Šta o Edukacijskom fakultetu i smjeru Opća kineziologija kaže profesor koji je objavio više od 52 knjige iz oblasti sporta i oko 270 znanstvenih i stručnih radova, emeritus prof. dr. Branimir Mikić, poslušajte u video prilogu.

https://www.facebook.com/watch/?v=1379674159078893