NAJAVA: Sedmica Predškolskog odgoja

“Koje je zvanje društvu najpotrebnije? Svakako ono koje omogućava sva druga zvanja”, riječi su prof. dr. Anđelka Mrkonjića.

Predškolski period vrijeme je kada se usvajaju osnovne socijalne vještine koje će služiti kao temelji odnosa s drugim ljudima tokom cijelog života. U vrtiću, zajednici djece i odraslih u kojoj se uči i raste, razvijaju se potencijali, socijalna i emocionalna inteligencija, zadovoljavaju se osnovne potrebe, stječu nove spoznaje i vještine potrebne za život.

Studijski program prvog ciklusa – dodiplomskog studija Predškolski odgoj na Edukacijskom fakultetu kreiran je prema zahtjevima Bolonjske deklaracije i savremenim tokovima u predškolskom obrazovanju pažljivim izborom predmeta s područja odgojnog i obrazovnog osposobljavanja budućih profesora predškolskog odgoja.

Sistem obaveznih i izbornih predmeta/kolegija iz područja odgoja, pedagogije, psihologije, jezika, književnosti, matematike i drugih interdisciplinarnih područja predškolskog odgoja studentima pruža raznolike mogućnosti za usvajanje dodatnih stručnih kompetencija te ih profilira za uspješno provođenje složenih programa u radu sa djecom najmlađeg uzrasta.

O ovom studijskom smjeru kao i zanimanju odgajatelja poslušajte u video poruci doc. dr. Nusrete Omerdić.

https://www.facebook.com/watch/?v=2906003142977337

By |2021-04-19T22:05:42+00:00April 19th, 2021|Aktuelnosti - Predškoslski odgoj, Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za NAJAVA: Sedmica Predškolskog odgoja

About the Author: