Studijski program Pedagogija i psihologija na Edukacijskom fakultetu nastao je kao rezultat potreba odgojno – obrazovnog sistema za kompetentnim stručnjacima koji će znati djelotvorno rješavati stručne probleme na temelju profesionalnih znanja u svrhu podizanja kvalitete života kako pojedinca tako i društva u cjelini.

Studenti Pedagogije i psihologije osposobljavaju se za planiranje, izvođenje i vrednovanje pedagoških i psiholoških aspekata nastave u osnovnim i srednjim školama, institucijama za obrazovanje odraslih, te drugim obrazovnim institucijama i programima te za primjenu inovacija, pedagoških i psiholoških kompetencija i savremene obrazovne tehnologije u raznim poljima radnog angažmana.

Odsjek za pedagogiju i psihologiju ima neprocjenjiv značaj za obrazovanje profila školskog pedagoga/psihologa, nezamjenjivog stručnog kadra koji je svoje mjesto našao u gotovo svakoj školi u BiH, ali i u drugim djelatnostima. O ovome, ali i drugim značajkama studijskog programa Pedagogija i psihologija govori dekan Edukacijskog fakulteta, prof. dr. Hazim Selimović u svom video obraćanju.

https://www.facebook.com/eft.unt.ba/videos/585321142431210/

Pratite nas i dalje, pred nama je sedmica Pedagogije i psihologije, sa bogatim programom i  mnoštvom zanimljivih činjenica o ovom studijskom smjeru.