Zašto izabrati studijski smjer Opća kineziologija?

Studenti ste koji dolaze na studij sa pozitivnim stavom o sportu? Nižete sportske uspjehe, ali želite da se izgradite i na studijskom području u oblasti sporta?

Ukoliko je Vaš odgovor DA onda je smjer Opća kineziologija pravi studij za Vas!!

  • Pitate se gdje možete pronaći zaposlenje po završetku studija?

Kineziolozi školovani na Edukacijskom fakultetu postaju kvalificirani za naučno/znanstveno utemeljenje procesa vježbanja u svim područjima primijenjene kineziologije i za vrednovanje kinezioloških učinaka tako programirane tjelovježbe koji se od nje očekuju u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, sportske rekreacije i kineziterapije, ali i učinaka sportskog treninga u unaprijeđenju sportskih rezultata.
Osposobljeni su i za rješavanje problema vezanih za tjelesno/sportsko vježbanje i zdravlje s posebnim naglaskom na dobrobiti za sudionike kinezioloških (sportskih) aktivnosti koje se tiču zdravlja, odgoja, sporta, gospodarstva i obrambenih sposobnosti stanovništva.
Pored mogućnosti zapošljavanja u osnovnim i srednjim školama, na Fakultetima kao asistenti, studenti koji završe ovaj smjer imaju realne mogućnosti zapošljavanja u državnim institucijama, sportskim savezima i organizacijama, sportskim klubovima, sportskim objektima, institucijama kojima je primarna zadaća sigurnost: sigurnosne agencije, policija, vojska, zaštitarske agencije, spasilačke službe, te sportsko-rekreacionim i turističkim organizacijama.

 

  • Zanima vas da li ćete na fakultetu pored teorijskih dobiti i praktična znanja?

Studenti obaveznu praksu obavljaju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim institucijama i različitim centrima sa kojima fakultet ima potpisan ugovor o realizaciji prakse.
Praksa se izvodi individualno i u grupama od po maksimalno pet studenata što omogućava visok stepen individualizacije.
Pored toga, određeni predmeti predviđeni nastavnim planom i programom pored teorijskog imaju i praktični dio, neki od njih su: tenis, plivanje, logorovanje, košarka, rukomet, streljaštvo, boks, nogomet i slično.

  • Saznajte razloge zbog kojih su neki od naših studenata izabrali baš ovaj smjer?

“Rad sa djecom u sportu, kako pravilno organizirati trening? Kako prilagoditi svaki sport čovjekovim potrebama? Kako očuvati zdravlje i mnoge druge stvari zainteresirale su me i usmjerile da izaberem ovaj studijski smjer. Međutim, još jedan od razloga jeste što kineziolozi nisu ograničeni samo na rad sa djecom nego mogu raditi i sa odraslima, i ne samo u školi već i na drugim mjestima!
(Harisa Đelilbašić, III godina)

 

 

By |2020-08-05T12:54:37+00:00August 5th, 2020|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Zašto izabrati studijski smjer Opća kineziologija?

About the Author: