Edukacijski fakultet je mjesto za sve mlade ljude koji za sebe žele najbolje. Zakoračite u akademski svijet i učite od eminentnih profesora, stručnjaka iz svojih oblasti. Pored teorijskih znanja koja su upotpunjena praktičnom nastavom, naši studenti postaju kadar koji je konkurentan na tržištu rada 21. vijeka.  

Volite sport i svoju karijeru želite ostvariti  u ovoj oblasti? Možete birati studij na smjerovima  Opća kineziologija, Sportski menadžment i Personalni trener.

Ako pak  svoju profesionalnu budućnost vidite u strukturama vojske, policije ili kompanija koje se bave obezbjeđenjem, izaberite studij na smjeru Specijalne namjene.

Želite raditi u  dinamičnom okruženju gdje možete biti kreativni i inovativni, uz to ste ljubitelji pisane riječi i volite istraživati?  Opredijelite se za studij Novinarstva.

Za sve vas koji volite rad sa djecom i mladima i vidite sebe u odgojno-obrazovnom procesu, tu su studijski smjerovi Predškolski odgoj, Pedagogija i psihologija i Razredna nastava ili Matematika i informatika.

Dodatne informacije o studijskim smjerovima i uslovima studiranja možete dobiti putem telefona 030/540-876, 061/475-922, e-mail adrese: studentska.sluzba@eft.ba, društvenih mreža Facebook i Instagram ili nas posjetite u zgradi fakulteta. 

Sa velikim zadovoljstvom ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.

Vaš Edukacijski fakultet!