U kampusu Univerziteta u Travniku 26.10.2019. godine je održana svečana promocija diplomanata, magistranata i doktoranata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Ceremonija svečane dodjele diploma započela je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, te akademske himne. Svečanosti su prisustvovali članovi akademske zajednice Univerziteta u Travniku, roditelji i prijatelji diplomanata, magistranata i doktoranata, kao i ostali mnogobrojni gosti. Ovo je trinaesta godina od osnivanja Edukacijskog fakulteta, a ono što je posebno obilježilo ovaj dan jeste promocija prve generacije doktora nauka.

Prisutnima su se obratili predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku i osnivač fakulteta,  mr. sci. dr. Nihad Selimović, dekan Fakulteta za tehničke studije, prof. dr. Hrustem Smailhodžić, dekan Edukacijskog fakulteta, prof. dr. Hazim Selimović i menadžerica za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja na Univerzitetu u Travniku, doc. dr. Amra Tuzović. Uz čestitke diplomantima, magistrantima i doktorantima naglasili su da znanje koje su stekli na ovim fakultetima iskoriste na pravi način i prenose drugima.

U ime prve generacije doktora nauka obratila se  dr. Amela Bajrić. Uz zahvalnost menadžmentu fakulteta za uslove koji su doktorantima pruženi za studij trećeg ciklusa prisutnima je poručila da budu ustrajni na putu ostvarenja vlastitih ciljeva. Svečana ceremonija završena je bacanjem kapa, što je simbol završetka određenog ciklusa studija.

Po završetku protokolarnog dijela promocije upriličen je svečani koktel i druženje.
Završetkom svečane promocije diplomanata, magistranata i doktoranata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, akademska zajednica Bosne i Hercegovine bogatija je za nove članove, a naša domovina Bosna i Hercegovina za nove intelektualne snage.