Nakon posjete ustanovi „Naš dom“ u Travniku studenti II godine smjera Pedagogija i psihologija, u sklopu kolegija Socijalna pedagogija, sa prof. ddr. Tarikom Obralićem i asistenticom Šejlom Smajić posjetili su JU Centar za socijalni rad u Travniku gdje je domaćn bio socijalni radnik Centra, Emir Šakić.

Svoja iskustva kroz razgovor i pregršt pitanja naših studenata, rado je podijelio gdin. Emir a studenti su, po završetku posjete, iskazali zadovoljstvo i želju za češćim posjetama ovom i drugim centrima koji se bave ovakvim i sličnim pitanjima. Centar za socijalni rad u Travniku brine, između ostaloga, i  o djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja se usvajaju ili djeci kojoj je potrebno starateljstvo. Širok dijapazon aktivnosti ove ustanove čini je prepoznatljivom kako u Općini Travnik tako i u regionu.

Studenti su, po završetku posjete, zahvalili gdin-u Emiru Šakiću na podijeljenim informacijama i znanjima iz prakse ali i prof. ddr. Tariku Obraliću koji svake godine vodi grupe studenata u ovakve edukativne posjete.