Film „Velika bijela kuća“ na šestom Internacionalnom studentskom film festivalu

Ekipa MladiCa među kojima je i naš student Fakulteta za tehničke studije, Muhamed Mahmić otputovala je u Sofiju gdje će u okviru takmičarskog programa prikazati film „Velika bijela kuća“. Film će biti prikazan na šestom Internacionalnom studentskom film festivalu NEW WAVE. U konkurenciji za najbolji film bit će prikazano ukupno 70 filmova iz 16 zemalja.
Podsjećamo u filmu se radi o grupi mladih ljudi koji su u djetinjstvu i adolescenciji prebolovali karcinom. Oni prenose svoje životno iskustvo, borbu i diskutuju kako pomoći drugima. Pored teške bolesti koja je iza njih, oni govore o planovima za budućnost, ostvarenju snova i ideala. Film je na Dubrovnik film festivalu DUFF 2018 ocjenjen kao najbolji film cjelokupnog festivala osvojivši Grand Prix. Želimo im puno sreće, i nadamo se da će biti nagrađeni i na ovom festivalu.

By |2019-04-19T10:51:22+00:00April 19th, 2019|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Film „Velika bijela kuća“ na šestom Internacionalnom studentskom film festivalu

About the Author: