Vrijeme je za igru: Budući studenti zakoračili u virtuelni svijet Game design-a

Prateći svjetske trendove, u organizaciji Fakulteta za tehničke studije održana je radionica za maturante o Game design-u. Cilj organizacije same radionice jeste upoznati maturante sa smjerom Grafičkog inženjerstva i dizajna, te im na taj način pomoći u njihovom profesionalnom usmjeravanju. Gosti predavači su Emir Durmišević, mladi, poznati bosanskohercegovački umjetnik i Kemal Grabus, student treće godine na smjeru Inženjerska informatika Fakulteta za tehničke studije. Kako bi dio svog iskustva podijelili sa polaznicima na što bolji način predavači su radionicu je osmislili u dva dijela.

U prvom dijelu prezentirani su primjeri iz dosadašnjeg rada predavača kako bi se učesnicima približilo samo stvaranje lika i pozadine u photoshopu. Kao što je i samo osmišljavanje igre timski zadatak, jednoglasno je dogovorena tematika, te su učesnici dobili  interesantan zadatak. Naime trebali su osmisliti lika kojeg će prvo nacrtati na papiru sa svim dijelovima, a zatim prenijeti u photoshop.

Drugi dio radionice usmjeren je prema praktičnom dijelu.  Nakon što su osmislili i nacrtali lika i pozadinu, uz pomoć predavača, kreirali su video igricu, programirali je i pokrenuli.

Iz razgovora sa polaznicima saznali smo da su zadovoljni tematikom, te da je predavanje ispunilo njihova očekivanja. Istakli su da im se posebno svidio pristup predavača te akcenat na praktičnoj primjeni, također su izrazili želju za još ovakvih radionica iz oblasti Game design-ea.

By |2019-04-06T12:58:04+00:00April 6th, 2019|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za Vrijeme je za igru: Budući studenti zakoračili u virtuelni svijet Game design-a

About the Author: