Studenti  Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije su uzeli učešće na najvećem sportskom olimpijskom festivalu za mlade. Naime, naši studenti će u Sarajevu i Istočnom Sarajevu provesti dvije sedmice, gdje će volontirati u raznim aktivnostima. Bit će podijeljeni u više sektora u kojima će dobiti svoja zaduženja. Studenti će imati priliku i da nauče nešto o svim zimskim sportovima i disciplinama koje će biti neizostavan dio ovog spektakla.

Podsjetimo se, EYOF (European Youth Olympic Festival) predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina. Organizuje se zimski i ljetni festival svake dvije godine, a ove godine domaćin je Bosna i Hercegovina. EYOF je u sastavu Evropskog olimpijskog komiteta koji ima ekskluzivna prava na događaj. Ovo je savršena prilika da mladi sportisti  iz cijele Europe nauče o važnosti ideala poput poštene konkurencije, poštovanja, tolerancije i prijateljstva.

Nadamo se da će naši studenti uživati na ovom spektakularnom događaju, a treba istaći da je ovo odlična prilika za nezaboravno iskustvo koje otvara mogućnosti kako za dodatnu edukaciju, tako i sklapanje novih prijateljstava.