U Travniku svečano otvorena Prva međunarodna studentska konferencija u oblasti grafičkog inžinjerstva i dizajna

Na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku svečano je otvorena Prva međunarodna studentska konferencija u oblasti grafičkog inžinjerstva i dizajna – GeTID-S 2018.

 

Ovo je  prva konferencija koja je okupila studente iz Banja Luke, Zagreba, Varaždina i Travnika.

Ispred Organizacionog odbora prisutne je pozdravila i dobrodošlicu zaželjela mr. Marija Garić, te ih upoznala sa samim programom i ciljem konferencije. Naglasila je da se konferencija sastoji od predavanja i workshopova, te najavila proglašenje najboljih radova na samome kraju konferencije. Također, prisutnima se obratila i doc. mr. Alisa Čaber osvrnuvši se na izložbu predavača, kao i gostujuća predavanja tokom dvodnevne konferencije.

 

Nakon što su prisutni upoznati sa sadržajem programa, predstavili su se studenti predstavnici fakulteta i učesnici Konferencije.

Na koncu, prisutne je pozdravila doc. dr. Amra Tuzović, voditeljica studija na Fakultetu za tehničke studije. Zahvalila se predstavnicima fakulteta za odziv i saradnju, te konferenciju proglasila otvorenom.

 

 

 

By |2018-12-01T09:08:51+00:00Decembar 1st, 2018|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za U Travniku svečano otvorena Prva međunarodna studentska konferencija u oblasti grafičkog inžinjerstva i dizajna

About the Author: