NAŠI STUDENTI OSVOJILI PRVO MJESTO!

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ realizirala je u periodu od 18. oktobra do 15. novembra videokonkurs “Snimi patriotizam“ na kojem su učešće uzeli mladi iz BiH, starosti od 13 do 25 godina.

Na videokonkurs prijavljeno je 12 radova od čega je Komisija za izbor najboljih radova izabrala tri rada i istima odlučila dodijeliti nagrade u iznosu od 200 KM za prvo, 150 KM za drugo i 100 KM za treće mjesto. Studenti Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u  Travniku osvojili su prvo mjesto.

Prema ocjenama žirija za najbolje autore proglašeni su Amina Perenda iz Travnika sa videom “25 razloga za o(p)stanak!“ (prvo mjesto) , Sadžida Drpljanin iz Sarajeva s videom “Welcome to Bosnia and Herzegovina“ (drugo mjesto) i Eldin Halilović s videom “Njegujmo domaće“ (treće mjesto).

 

Naša poruka mladima je da ostaju ovdje, da budu promjena, da pomažu drugima. Ne želimo da odrastemo kako bismo otišli, želimo da odrastemo kako bismo ostali i učinili nešto najbolje za sve nas. Ne želimo da gasimo svjetlo ove države, želimo da sija jačim sjajem, želimo da gradimo bolju BiH.

Uručenje nagrada će se održati u četvrtak, 22.11.2018. godine sa početkom u 11 sati u prostorijama fondacije „Izvor nade“. Video kojim su naši studenti odnijeli ubjedljivu pobjedu pogledajte na linku:

 

25 razloga za o(p)stanak! – Videokonkurs Snimi patriotizam – Amina Perenda – Travnik

25 razloga za o(p)stanak! – Videokonkurs Snimi patriotizam – Amina Perenda – TravnikVideo je objavljen u sklopu videokonkursa "Snimi patriotizam!" kojeg organizira Fondacija Izvor nade u povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH! (Više detalja o videokonkursu dostupno je putem linka http://izvornade.com/videokonkurs-2018/)Ukoliko vam se sviđa ovaj video, kliknite like!

Posted by Izvor nade on Ponedjeljak, 12. Novembar 2018.

By |2018-11-20T10:42:39+00:00Novembar 20th, 2018|Vijesti FRONT 2017|Komentari isključeni za NAŠI STUDENTI OSVOJILI PRVO MJESTO!

About the Author: