U kampusu Univerziteta u Travniku danas je održana svečana promocija diplomanata i magistranata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Ceremonija svečane dodjele diploma započela je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, te akademske himne. Svečanosti su prisustvovali članovi akademske zajednice Univerziteta u Travniku, premijer Vlade Srednjobosanskog kantona, načelnik Općine Travnik, roditelji i prijatelji diplomanata i magistranata, kao i ostali mnogobrojni gosti.
Prisutnima se obratio predsjednik upravnog odbora Univerziteta u Travniku mr. sci. dr. Nihad Selimović koji je diplomantima i magistrantima čestitao na uspješno završenom ciklusu studija, kao i njihovim roditeljima, profesorima i asistentima. Zaželio je diplomantima i magistrantima da znanje koje su stekli na Univerzitetu u Travniku ispravno koriste i dostojanstveno prezentuju Univerzitet u budućnosti. Na kraju svoga obraćanja zahvalio se na ukazanom povjerenju i pozdravio prisutne.
U nastavku svečanosti prisutne je pozdravio dekan Edukacijskog fakulteta prof. dr. Hazim Selimović te istakao da je današnja svečanost potvrda kvaliteta rada. Izrazio je zahvalnost roditeljima i čestitku uposlenicima.

Sa diplomantima i magistrantima radost trenutka podijelio je dekan Fakulteta za tehničke studije, prof. dr. Hrustem Smailhodžić. Zaželio im je sreću i istakao da sada kreću spremnijii u budućnost. Obraćanje je završio riječima: „Slijedite dobrog čovjeka u vama, nećete pogriješiti.“
U ime Vlade Srednjobosanskog kantona i u svoje lično ime obratio se i premijer Vlade, Tahir Lendo, koji je čestitao diplomantima i magistrantima, kao i njihovim profesorima za ono što su do sada postigli. Poručio je diplomantima i magistrantima da se kroz budućmost bore kvalitetom rada i znanjem. Nakon toga proglasio je svečanost otvorenom.
Zatim je uslijedio svečani čin uručenja diploma, prvo diplomantima i magistrantima Fakulteta za tehničke studije, a nakon toga diplomantima i magistrantima Edukacijskog fakulteta.
Menadžerica za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja na Univerzitetu u Travniku, doc. dr. Amra Tuzović pozdravila je prisutne, uputila čestitke diplomantima i magistrantima. Naglasila je da je diploma potvrda rada i ulaznica za nove puteve i šanse.
Ceremonija je završena svečanim bacanjem kapa koje je simbol završetka određenog ciklusa studija.
Po završetku protokolarnog dijela promocije upriličen je svečani koktel i druženje diplomanata i magistranata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, njihovih roditelja, rodbine, prijatelja i članova akademske zajednice.
Završetkom svečane promocije diplomanata i magistranata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, akademska zajednica Bosne i Hercegovine bogatija je za nove članove, a naša domovina Bosna i Hercegovina za nove intelektualne snage.