Udruženje za alternativnu muzičku produkciju i izdavaštvo BUM i portal „Impuls“ poziva studente/ice novinarstva, društvenih nauka i sve zainteresovane mlade do 25 godina iz Bosne i Hercegovine da se prijave na školu novinarstva „Preglasaj!“ koja se održava uz podršku „ActionSee“ mreže i bit će organizirana u Banjoj Luci u periodu od 8. do 10. juna.
 

Polaznici/e škole imat će priliku da se teoretski i praktično upoznaju sa osnovama istraživačkog novinarstva, pisanjem kolumne, kako napraviti video i kako dati vidljivost sadržajem. Predavači na školi su novinar i profesor novinarstva Dinko Gruhonjić,
bosanskohercegovački kolumnista Dragan Bursać i Feđa Kulenović, nezavisni informacijski stručnjak. Škola novinarstva organizirana je kroz predavanja na teme „Osnove istraživačkog i analitičkog novinarstva“ i „Politički izvori i izbori“ profesora Dinka Gruhonjića, „Moja nova forma novinarskog izvještavanja“ i „Vidljivost sadržaja u realnom vremenu“ Feđe Kulenovića
dok će kolumnista Dragan Bursać govoriti o izazovima, počecima i nastanku teksta „Kolumna kao stav“. Po završetku škole najbolji polaznici/e će dobiti priliku honorarnog rada u redakciji „Impuls“.
 

Svi koji su zainteresirani za učešće moraju dostaviti motivaciono pismo, jedan članak ili video uradak i zajedno sa ispunjenim formularom poslati na adreseredakcija@impulsportal.net iunsageto@gmail.com, sa naznakom Preglasaj, najkasnije do 3. juna 2018. Organizator snosi troškove puta, smještaja i ishrane. O rezultatima konkursa prijavljeni/e će biti obavješteni/e najkasnije do 5. juna. 

Prijava na linku.