U organizaciji Američke trgovačke komore BiH i Telemacha i partnerstvu sa Fakultetom za tehničke studije Univerziteta u Travniku u srijedu 26. aprila 2017. godine u prostorijama Fakulteta, započela je dvodnevna radionica pod nazivom „JOB LAB – IT vještine za nalaženje posla“.

Fakultet za tehničke studije Univerziteta je partner ovog projekta, te su učesnicima i organizatorima omogućeni svi resursi kojima fakultet raspolaže. Radionici prisustvuje oko dvadesetak učesnika koji će intezivno raditi na svojim IT vještinama. Na samom uvodu organizatorica radionice istakla je važnost IT vještina kada je nalaženje posla u pitanju, i kazala da je ovo treća radionica koja je organizovana u BiH od planiranih 8, a prethodne dvije su održane u Zenici i Mostaru. U uvodnom dijelu su se predstavili i lokalni partneri. U ime Zavoda za zapošljavanje SBK obratio se gosp. Željko, Adis Bajrami u ime kompanije  Telemach koji je angažovan i na Fakultetu za tehničke studije pa je ujedno i domaćin na ovom događaju. Prisutnima se obratila i voditeljica studija na Fakultetu za tehničke studije, doc. dr. Amra Tuzović, koja je pored riječi podrške istakla kako bi i ona sama rado sjela u klupu zajedno sa učesnicama kada bi joj vrijeme to dovoljavalo. Uvodnu riječ imala je i Arijana Alađuz  u ime IT akademije koja je navela koje IT vještine pomažu u pronalažanju posla, a uoči samog početka radionice obratila se još i Edina Zorlak koja je PR menadžer Telemacha, ona je, također, uputila riječi podrške i hvale za čitavu organizaciju i poželjela sreću svim učesnicima u trećoj radionici. Time je započet praktični dio koji je planiran za naredna dva dana.

Fotogalerija dostupna na linku/poveznici: http://grafx.ba/index.php/teme/aktuelnosti/916-radionica-job-lab-it-vjestine-za-nalazenje-posla