Profesori matematike i informatike nastojali su da nam približe svoj posao i prenesu djelić ljubavi prema istom. O ovoj profesiji razgovarali smo sa profesoricom Aidom Perenda Mahalbašić, profesorom Tarikom Baždalićem i profesoricom Mirsadom Hakanović.
Poslušajte obraćanje profesorice Aide Perenda Mahalbašić koja govori o tome kako je spojila dvije ljubavi u jedno zanimanje ljubav prema djeci + ljubav prema matematici/informatici = profesor matematike i informatike.
Studij je završila na Edukacijskom Fakultetu Univerziteta u Travniku, a trenutno je zaposlena u Mješovitoj srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi “Travnik”.
Aida Perenda – Mahalbašić
Njenu izjavu pogledajte na linku:
https://fb.watch/dNy7rv6Uu1/
“Matematika je svuda oko nas, ona se pojavljuje u različitim oblicima i sastavni je dio života koji nam pomaže unapređenju svijeta oko nas” – poruka je profesora matematike Tarika Baždalića zaposlenog u Gimnaziji “Muhsin Rizvić” – Kakanj i Gimnaziji “Visoko, a njegovu izjavu pogledajte na linku:
https://fb.watch/dNykyhRSvC/
Profesorica matematike u Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi “Travnik”, Mirsada Hakanović otkrila nam je čemu nas uči matematika.