Modna revija studenata i učenika bila je posljednja aktivnost drugog dana simpozija nakon čega je u konferencijskoj sali Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku upriličeno svečano zatvaranje simpozija i dodjela certifikata.

Učesnicima se, u ime organizatora i domaćina, prva obratila predsjednica Organizacionog odbora TImod 2017 doc. dr. Amra Tuzović zahvalivši se svim prisutnim koji su izdvojili svoje vrijeme za jedan ovakav simpozij, partnerima na podršci, a posebno doc. dr. Samiru  Pačavaru koji je organizovao cijeli simpozij. Posebno je naglasila da je vrijedna podrška profesoru Pačavaru u samoj organizaciji bila studentica III godine smjera Tekstilno inžinjerstvo i dizajn Ilhana Subašić, koja je dijelom zaslužna za sve ono što se događalo na Fakultetu proteklih dana.

Zahvala pripada i profesorici iz Mješovite srednje tehničke škole Travnik, Izeti Omerdić koja je dala veliki doprinos u održavanju modne revije i kreacijama koje su učenice te škole predstavile.

Nakon profesorice Tuzović obratio se i predsjednik Naučnog odbora TImod 2017 uvaženi doc. dr. Samir Pačavar koji se, također, zahvalio gostima na dolasku i prisustvu, svim učesnicima i onima koji su pomogli u organizovanju ovog simpozija. Iskoristivši priliku, najavio je TImod 2018 s čijim se pripremama kreće već narednih dana.

Ni ovoga puta ne možemo zaobići Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku i Absolute group koji su doprinijeli uspješnoj organizaciji i realizaciji TImod-a 2017.

Nakon toga uslijedila je dodjela certifikata i zahvalnica učesnicima, gostima, učenicima, studentima, svima onima koji su na bilo koji način pomogli u organizovanju još jednog simpozija koji se, itekako, pokazao uspješnim.