Želite biti profesor predškolskog odgoja?
Saznajte više o profesiji i mogućnostima koje svojim studentima nudi Edukacijski fakultet

Studijski program Predškolski odgoj na Edukacijskom fakultetu koncipiran je po uzoru na europske i svjetske studije primarnog odgoja i obrazovanja. Težište studija predstavlja interaktivni i interdisciplinarni vaspitni proces, osposobljavanje studenata za cjeloživotno učenje, usvajanje vještina koje će im pomoći da se lako prilagode promjenama na tržištu rada.

Studenti se već kroz studij postepeno uvode i upoznaju s budućim poslovnim okruženjem, vaspitnim radom i stručanjacima za primarni odgoj i obrazovanje. Pogledajte šta o izazovima ove profesije kaže direktor JU za predškolski odgoj “Obdanište Travnik”, mr. Jasmin Hrnjić.

https://fb.watch/dNupzihUt-/

ᴛʀᴀᴊᴀɴᴊᴇ sᴛᴜᴅɪᴊᴀ
Nastava na ovom smjeru izvodi se na sva tri ciklusa studija
I ciklus – dodiplomski studij u trajanju od četiri godine.
II ciklus – magistarski studij u trajanju od jedne godine
III ciklus – doktorski studij u trajanju od tri godine.

Dɪᴘʟᴏᴍᴀ ɪ ᴢᴠᴀɴᴊᴇ
Studenti nakon završetka prvog ciklusa studija stiču diplomu o visokoj stručnoj spremi i zvanje bachelora predškolskog odgoja sa 240 ECTS kredita.

Kᴏᴍᴘᴇᴛᴇɴᴄɪᴊᴇ ᴋᴏᴊᴇ sᴇ sᴛᴊᴇᴄ̌ᴜ ᴅɪᴘʟᴏᴍᴏᴍ
Nakon studija, bachelori predškolskog odgoja bit će osposobljeni za rad i realizaciju odgojnih i obrazovnih aktivnosti u radu sa djecom do polaska u školu, pripremanju djece za upis u školu, za uvođenje interdisciplinarnih sadržaja u radu sa radnim grupama u vrtićima, elementarni nivo vještina i kompetencija za inkluzivni odgoj i obrazovanje, praćenje savremenih tokova u području ranog odgoja, planiranju i programiranju te realizaciji nastavnog rada vaspitača. Više o kompetencijama po završetku pogledajte na našoj web stranici.

Poslušajte šta odgajateljice JU Obdanište “Travnik” ističu o profesiji odgajatelja:

https://fb.watch/dNj8_5DXaL/

Gᴅᴊᴇ sᴜ sᴀᴅᴀ ɴᴀšɪ ɴᴇᴋᴀᴅᴀšɴᴊɪ sᴛᴜᴅᴇɴᴛɪ?
Osobe koje su završile studij Predškolskog odgoja danas rade u javnim i privatnim predškolskim ustanovama. Također, neki od naših studenta danas rade na Univerzitetu kao saradnici i nastavnici. Poslušajte neke od priča iz studentskih klupa naših studenata:

https://fb.watch/dNutx1X-1B/

ɴᴀsᴛᴀᴠɴɪ ᴘʀᴏɢʀᴀᴍ, ᴘʀᴇᴅᴍᴇᴛɪ ɪ ᴏsᴏʙʟᴊᴇ
Ukoliko želite saznati detaljne informacije studijskom programu predležemo Vam da posjetite našu web stranicu na kojoj se nalaze sve potrebne informacije:

Dᴏᴅᴀᴛɴᴀ ᴘɪᴛᴀɴᴊᴀ
Za sva dodatna pitanja i savjete slobodno nam se obratite na

e-mail info@eft.ba

ili nas pozovite na broj

+387 30 540 876
+387 61 475 922