Konkurs za najoriginalniju poruku/slogan prijateljstva jedna je od aktivnosti Edukacijskog fakulteta koje će organizovati u narednom periodu s ciljem izgradnje duha prijateljstva te podizanja svijesti o značaju prevencije vršnjačkog nasilja, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja kojom kod mladih želi podići svijest o značaju prevencije vršnjačkog nasilja. Ovaj Konkurs idealna je prilika da pošaljete poruku prijateljstva svim vršnjacima u Bosni i Hercegovini.

Uslovi Konkursa:

  1. Pravo sudjelovanja na Konkursu imaju učenici srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine.
  2. Poruke/slogani ne smiju biti ranije objavljivane ili nagrađivane.
  3. Poruke/slogani mogu biti pisane na jednom od triju službenih jezika u Bosni i Hercegovini (bosanski, hrvatski i srpski).
  4. Prilikom dostavljanja poruke u e-mailu je potrebno navesti: Ime i prezime autora/autorice, naziv srednje škole i grad iz kojeg je autor/autorica.
  5. Rok za dostavljanje poruka je 20.02. 2022. godine do 14:00 sati.
  6. Prikupljanje lajkova na društvenim mrežama (Fb i Ig) traje do 22. 02. 2022. do 12:00
  7. Objavljivanje pobjedničkih poruka planirano je posljednju srijedu u mjesecu februaru, simbolično na dan kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Sve dostavljene poruke prijateljstva ocjenjivat će stručni žiri i publika na društvenim mrežama.

  • Nagrada stručnog žirija: Tablet.
  • Nagrada publike (za najveći broj lajkova na zvaničnoj Facebook stranici Edukacijskog fakulteta(sad) poklon paket brenda No1.

Radove slati na e-mail adresu: eft.aktivnosti@gmail.com.

Rezultati Konkursa bit će objavljeni na web-stranici Edukacijskog fakulteta (www.eft.ba) i zvaničnoj Facebook stranici i IG profilu Edukacijskog fakulteta.

U Travniku, 04.02.2022.