Danas je 7 april – Svjetski dan zdravlja koji se svake godine u cijelom svijetu, pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), obilježava kako bi se na globalnom nivou osvijestila važnost određenog zdravstvenog problema, te skrenula pažnja šire društvene zajednice na prioritetna područja važna za očuvanje zdravlja i sprječavanje pojave bolesti.

Povodom Svjetskog dana zdravlja najavljujemo live emisiju “Rak off”u kojoj ce gostovati profesori Edukacijskog fakulteta, naša studentica Nejra Musić i članovi Udruženja za djecu oboljelu od raka. Ovom emisijom želimo doprinijeti podizanju svijesti o značaju prevencije, kao i savjetima i iskustvima pomoći onima koji prolaze kroz svoju borbu sa ovom opakom bolesti.

Priču o hrabrosti i pozitivnoj energiji, volji i upornosti ispričati će nam naša studentica Nejra, a profesori, psiholozi i stručnjaci u svojim oblastima će iz svog ugla dati savjete kako za sve one koji prolaze kroz ovu tešku borbu, tako i svima koji se nalaze u neposrednom okruženju. Često nismo svjesni koliko samo jedan gest ili lijepa riječ može pomoći.

Pratite stranicu Edukacijskog fakulteta kako biste čuli priču naše studentice i stručna mišljenja profesora.