Ovaj dan se obilježava 21.3. jer simbolizira tri reprodukcije 21. hromosoma što je glavno genetsko obilježje osoba s ovim sindromom. Downov sindrom pogađa sve rasne skupine i može se javiti u bilo kojoj obitelji, bez obzira na zdravlje roditelja, ekonomsku situaciju ili način života. Bolje razumijevanje Downovog sindroma važno je kako bismo oboljelima i njihovim porodicama olakšali život i pružili im priliku da on bude potpuniji i aktivniji.

S obzirom na epidemiološku situaciju, spriječeni smo da organiziramo različita druženja i posjete kako smo to radili prethodnih godina. Na aktivnosti iz prethodnih godina prisjetit ćemo se kroz fotogaleriju….
Ove godine su članice PR tima studenata slanjem fotografija u različitim čarapicama na simboličan način podržale mališane širom svijeta.
A sada pozivamo i vas da se uslikate u različitim čarapicama i fotografiju podijelite na društvenim mrežama uz #21DayChallenge.

Poruka, koju su uputila djeca sa Down sindromom glasi: „Moje lice je možda drugačije, ali moji osjećaji su isti. Mi smo djeca koja mogu da rade mnoge stvari. Možemo vas zagrliti, trčati sa vama, pričati sa vama i reći da vas volimo. Idemo u školu kao i ostala djeca. Naučili smo čitati i pisati, možemo i tebi napisati nešto ako nekada budemo daleko od kuće, jer možemo i putovati. Pomoći ćemo ocu popraviti bicikl, a možemo i zaraditi novac i njime te odvesti na večeru. Ili ćemo iznajmiti stan i otići živjeti samostalno. Ponekad će biti teško, jako teško, gotovo nemoguće, ali zar nije tako svima?“